diumenge, 12 de gener del 2020

Guepard comú

Resultat d'imatges de lleopard comuÉs un mamifer carnívor de la familia dels fèlids. El seu nom prové del llatí, Panthera pardus. També si le coneix com pantera parda, i si té un pelatge oscur, se li coneix com a pantera negra.
En la antiguitat aquest animal era considerat un híbrid del lleó i de la pantera.
És un dels fèlids més adaptables en quant a habitatge. Habita en qualsevol lloc on tingui per amagar-se.
Aquesta espècie esta en perill d'extinció desde el 1960 i 70, ja que aquesta animals són casats per la seva pell. I també perquè els pobladors locals tenen por, ja què el guepard pot matar al seu ramat, llavors matan als guepards per a què això no passi.

Aquí os deixo una pàgina web que explica molt bé el motiu per el què esta en perill d'extinció els guepards: http://www.leopardopedia.com/leopardos-peligro-extincion/Resultat d'imatges de leopardo comu porque esta en peligro de extincion


dimarts, 7 de gener del 2020

Tigre de Sumatra

Resultat d'imatges per a "tigre de sumatra""El tigre de Sumatra (Panthera tigris sumatrae, en llatí) és una espècie dels tigres que hi ha situada a la gran illa d'Indonèsia.
Aquest animal està en perill greu d'extinció, la població de tigres està de declivi.
Els mascles medeixen entre 2,2 i 2,5 metres de longitud, i pesen 100-140 quilograms.
Les femelles medeixen entre 2,15 i 2,30 metres, i pesen de 75 a 110 quilograms.
Hi han uns 400 exemplars a tot el món.
Aquest animal es troba en perill d'extinció a causa de que els humans ens estem carregant i estem destruint el seu habitat i no tenen on viure, i portar a punt la seva alimentació.

Rinoceront blanc

Resultat d'imatges de RINOCERONT BLANCEl rinoceront blanc és una de les cinc espècies de rinoceront que existeixen actualment. Ceratotherium simum és el nom en llatí d'aquest tipus de rinoceront.
Aquests animals tenen una mitjana de vida d'entre 40 i 50 anys.
Els mascles pesen un 2300 quilograms, amb una alçada d'entre 1.7 metres i 1,9 metres fins a l'espatlla, i tenen una longitud desde 3,7 fins a 4 metres contant desde el nas i la base de la cua, i les femelles uns 1700 quilograms, amb una longitud de 3,4 metres a 3,6 metres, i amb una alçada d'entre 1,6 i 1,8 metres fins a l'espatlla.

Aquesta espècie animal es troba en perill d'extinció, ja que els humans ens estem carregant el seu habitat, i no tenen on viure, i no troben els recursos necessaris per viure.

Aquí os deixo un link d'una notícia que va sortir fa un temps que explica que ha mort un dels sis rinoceronts blancs que queden al nord. Vivia a un zoo i els cuidadors creuen que va morir de gran.

https://www.muyinteresante.es/naturaleza/articulo/el-rinoceronte-blanco-del-norte-al-borde-de-la-extincion-431418808298


diumenge, 5 de gener del 2020

Goril.la de muntanya

Resultat d'imatges per a "goril.la de""El goril.la de muntanya és una de les dues subespècies de goril.la oriental. Estan en una greu situació de perill d'extinció. La seva espècie no és molt abundant, no queden més de 700 individus.
És un dels goril.les més coneguts , gràcies a les investigacions Dian Fossey, i a la pel.lícula de ''Goril.les en la boira''.

L'any 2009 va ser declarat l'any dels goril.les per l'ONU, en una crida molt important al món per intentar salvar a aquesta espècie de primats.
El goril.la de muntanya té el pèl més llarg i fosc, que el de la resta dels goril.les, cosa que li permet a zones més fredes, fins i tot per sota de la temperatura de congelació.

Resultat d'imatges per a "goril.la de"
Aquest gori.la, del que parlem, és el goril.la occidental, que pesa al voltant d'una 160 quilograms, en canvi el goril.la oriental. pesa al voltant de 150 quilograms.
Aquesta espècie està en perill d'extinció per la destrucció del seu habitat, degut a la desforestació dels boscos que habitan.


Aquí os deixo el link d'una pàgina que explica molt bé la situació d'aquests primats:
https://www.europapress.es/sociedad/medio-ambiente-00647/noticia-animales-peligro-extincion-gorila-montana-20150208155115.html

dissabte, 4 de gener del 2020

Ós polar

Resultat d'imatges per a "os polar""S'estima que la espècie dels ossos polars podria desapàreixer en un temps estimat de 50 anys si es continuen disminuint les plaques de gel.
Aquest animal habita a Russia, Alaska, Canadà, Groenlandia i Noruega. També habita a les zones polars.
És un animel d'alimentació carnívora, s'alimenta de tots els aniamals àrtics menys de la guineu i del llop. Es solen desplaçar nedant, o també es comú que es desplacin caminant sobres les plaques de gel.
Viuen una mitjana entre 25 i 30 anys. El pes dels mascles és de aproximadament 400 quilograms, i les femelles entre 150 i 250 quilograms.
Resultat d'imatges de cuanto pesa un oso polarEls ossos polars estan en aquesta situació, a causa de que  l'ós polar és una animal que passa més temps a l'aigua que a la terra (per això rep aquest nom en la llengua llatina Ursus maritimus), i les plaques de gel del territori polar, que és on habita aquesta espècie, s'estan derretint, a causa del escalfament global de la Terra, i cada vegada hi han menys plaques de gel i ossos polars.



Aquí os deixo un video en que es veuen dues persones cuidant als ossos polars i es veu amb una explicació, perquè estàn en perill d'extinció:
https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/cuidant-els-ossos-polars/video/5377635/

divendres, 3 de gener del 2020

Presentació del blog, i que és estar en perill d'extinció.

Resultat d'imatges per a "os panda""Bon dia a tots i totes, en aquest blog trobareu informació sobre els animals en perill d'extinció, si el que necessiteu és informació sobre aquest tema, esteu en el lloc adequat, ja què ho explicaré de una manera fàcil per a què qualsevol persona que estigui interesada ho entengui de forma més fàcil.

Primer de tot, en aquesta introducció m'agradaria explicar que és estar en perill d'extinció, i posar exemples d'espècies animals que estiguin en aquesta franja:

Resultat d'imatges per a "linx iberic""El perill d'extinció es refereix a la probabilitat que una espècie animal, o vegetal (en aquest cas animal) desaparequi. Això pot ser degut tant com a la depredació directa sobre la espècie, com a la depredació d'un recurs del cual depèn la seva vida, tant per l'acció de l'humà, degut a canvis en el seu hàbitat, com a producte de desastres naturals, o per canvis graduals del clima. Exemples d'animals que estan en perill d'extinció són el goril.la de muntanya, l'ós polar, el linx ibèric, el tigre de Sumatra, el rinoceront blanc, el lleopard de les neus, l'os panda i el ximpanzé comú. Aquí os deixo alguna fotografia d'alguns daquests animals.



Resultat d'imatges per a "tigre de sumatra"